Auke de JongAdviseur & Ontwikkelaar Big Data Analytics

Auke de Jong - Profielfoto

Mijn naam is Auke de Jong, 34 jaar oud, getrouwd en woonachtig in Maarssen (Utrecht). Ik ben zelfstandig adviseur Big Data Analytics en combineer dit met mijn parttime functie als Docent Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Rotterdam.

Ik heb een passie voor analyse, vernieuwing en continu verbeteren. Ik zie verbanden, ook waar ze niet voor de hand liggen. Mijn drive om een probleem daadwerkelijk op te lossen maakt dat ik niet alleen een mooi ontwerp maak, maar ook werk aan de implementatie ervan.

Ik heb Bachelor en Master in Econometrie aan de Erasmus Universiteit en een Bachelor Civiele Techniek aan de Hogeschool Rotterdam. Deze studies geven mij een degelijke basis in bedrijfskunde, engineering en statistiek.

Na mijn studies heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt als adviseur en projectmanager, o.a. Achmea en Deloitte. Daarbij is de focus steeds meer komen te liggen op het verbeteren van bedrijfsprocessen met behulp van statistiek. In al die jaren heb ik met allerlei IT-systemen en programmeertalen ervaring opgedaan. Na bij deze mooie bedrijven gewerkt te hebben, ben ik met De Jong Analytics & Advies aan de slag gegaan als zelfstandig adviseur.

NetwerkAangesloten bij Nederland ICT

De Jong Analytics & Advies is aangesloten bij Nederland ICT, een branchevereniging voor ondernemers in de digitale economie in Nederland. Dit heeft als voordeel dat ik hen over diverse onderwerpen kan raadplegen: denk aan privacy (o.a. AVG), veiligheid, innovatie en duurzame economie.

NL_ICT_full_color_logo_1